اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان

توضیحات محصول

دانلود پروژه دانشجویی اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در عصر عباسيان

 

فهرست مطالب

عنوان                                                   صفحه

چکیده ..................................................  و

مقدمه ..................................................  ك

هدف از پژوهش ...........................................  م

فصل اول: کلیات

معرفي منابع ............................................  2

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه .........................  10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه  12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری ..........................  14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری .........................  19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه     20

الف) آداب غذا خوردن ....................................  21

ب) آداب سفره ...........................................  24

3- آداب آشامیدن ........................................  25

- آب ...................................................  25

- شیر ..................................................  26

- عسل ..................................................  27

- سرکه .................................................  27

 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام ............  28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام ...........................  29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد ............  31

الف- خمر  ..............................................  32

خمرازدیدگاه آیات و روایات ..............................  33

انواع خمر و حکم آنها ...................................  37

ب- خون .................................................  38

ج- گوشتهای حلال و حرام ..................................  38

خوردن محرمات در وقت اضطرار .............................  40

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام  43

2- محصولات ..............................................  46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان ..................  55

شکل بازارها ............................................  66

نقش زنان در بازارها ....................................  67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام ...........................  68

5- جشن ها ..............................................  80

جشنهای دینی اسلامی ......................................  80

جشن های محلی ...........................................  84

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی ...............  93

آداب المائده،آداب سفره ................................  108

2-شرابخانه ها .........................................  117

شربت خانه(خزانةالشراب) ................................  120

شرابکده ها ............................................  123

3- مجالس شراب .........................................  126

استعمال حشیش ..........................................  135

تریاک .................................................. 136

 

فصل پنجم: تغذيه در عصر عباسي

ادویه و خوشبوکننده ها .................................  138

اجزای خوشبوکننده ......................................  140

ظروف و وسایل آشپزخانه .................................  141

غذای اعراب ............................................  154

خوراکهای گوشتی ........................................  156

ماهی و خوراکهای آن ....................................  163

خوراکهای گیاهی ........................................  165

خوراک تنگدستان ........................................  170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان ....................  174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد ...........  175

روغن وپیه .............................................  176

نان ...................................................  177

برنج ..................................................  182

مشاغل مربوط به اغذیه ..................................  184

بهای خوراکی ...........................................  185

قیمتها در زمانهای عادی ................................  187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی ...........................  188

کارکنان آشپزخانه ......................................  193

هزینه آشپزخانه سلطنتی .................................  194

نوشیدنیها در این دوره .................................  198

نوشیدنیهای حلال و حرام .................................  199

شیر و محصولات آن .......................................  202

آب ....................................................  204

شیرینیها و حلویات .....................................  205

مواد شیرین‌کننده .......................................  208

نقل ...................................................  210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها ......................................  211

میوه ..................................................  212

زمان‌بندی غذاها ........................................  216

پرهیز و علوم غذایی ....................................  217

نگاهداری و حفاظت ......................................  220

سوخت ..................................................  223

نتیجه‌گیری .............................................  225

فهرست منابع ...........................................  227

چکیده انگلیسی .........................................  239 

 


مقدمه

تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.

تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت.

عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.

نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند.

غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد.

 

خرید این محصول

 
 زرین پال   
 
 

خواهشمنداست در صورت عدم دریافت فایل به با یادداشت کردن کد رهگیری و مراجعه به بخش پیگیری سفارش ها با زدن کد رهگیری فایل خود را مجددا دریافت کنید در غیر این صورت جهت هر گونه مشکل با شماره ذیل پیامک و یا تلگرام بدید

پشتيباني 24 ساعته (پيامك و تلگرام)

09189431367 

امکان پرداخت با کلیه کارت های عضو شتاب میسر است


 

سوالات و نظر شما در مورد این محصول